Vinfestival i Ribe - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

Vinfestival i Ribe

Arrangementer > 2010

Uofficielt besøg i mediebyen Ribe

To afbud i sidste øjeblik til Esbjerg Journalistklubs tur til havne- og vinbyen Ribe 4. september fik os til med kort varsel at aflyse guiderne, Poul Anker Nielsen og Thyge Jensen, og gøre turen uofficiel. Fem af de tilbageværende syv mulige deltagere valgte dog i spredt flok at tage turen til fødselsdagsbarnet i marsken, hvor de nu kunne lægge alle kræfter i at fordybe sig i Ribe Vinfestival. Kulturen måtte vente.

Hurtigt dannedes et mediebord lige bag Bo Bechsgaards radiovogn, som han i tre stive, direkte timer mange gange sendte fra til programmet Levende Lørdag. Derved fik Hans Jørn og Birthe, Holger og Helen samt Frede et unikt indblik i produktionsforholdene ved direkte radioudsendelser, og det vrimlede med kendte interviewpersoner ved vores bord. Bo øste naturligvis at sin store viden om direkte radio, og vi forstod, at det vist ikke kun var på grund af det venlige vejr, at han måtte rapportere om masser af varm luft i Ribe. Det havde vist også noget at gøre med niveauet i en af udstillingerne ved Vadehavsfestivalen, der åbnede selvsamme dag. Eller også var luften dårlig, fordi en ung, uerfaren kollega havde fået æren af at dække prinsesse Marie under selve åbningen af festivalen på Rømø.

En af guiderne, Poul Anker Nielsen, hvis hustru Lise betjente os ved det selvbestaltede stambord ud for Quedens Gaard, viste sig at være umulig at ryste af sig, og han plantede sig for bordenden ved mediebordet. Mens Hans Jørn havde travlt med at hente gratis smagsprøver i de omkringliggende vinboder til maden, berettede denne af de fremmeste repræsentanter for vores egen Nagorno-Karabhak, Ribe, om borgmesteren højt oppe i Esbjerg og de seneste overgreb på løsrivelsesrepublikken mod syd. Sandelig om ikke samme borgmester Søtrup, iført kone og søn, havde den frækhed at liste sig ind på vores selskab bagfra og blande sig i debatten.

Jo, vi var virkelig i begivenhedernes centrum den lørdag i Ribe. Vi vender tilbage.

Foto: Holger Bundgaard

Tilbage til indhold