22. februar 2012 - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

22. februar 2012

Referater > 2012 > Bestyrelsesmøder

Referat fra konstituerende bestyrelsesmøde i formandshjemmet, d. 22.2.2012

1)   Konstituering: Som hidtil på de tre første pladser: fmd Bo Bechsgaard; næstformand Anne Hedegaard og kasserer Lars Stokbro. Lene Weber ønsker aflastning som sekretær, en post der helt - eller delvist - overgik til nyvalgt bestyrelsesmedlem Yvonn Tittel.

2)   Medlemmerne: Foreningen vil rydde lidt op i medlemslisten. En gennemgang afslørede, at to betalende medlemmer muligvis er blevet kontaktet på forældede mailadresser en rum tid, samt at andre bør slettes. Summa summarum lød slutresultatet på formodede 43 medlemmer, hvoraf fire ikke er jordens mest pertentlige når det kommer til at betale det årlige kontingent. Det forsøger kassereren at få styr på.
Samtidig blev det besluttet at forsøge at etablere et A-hold og et B-hold, hvor A-holdet er betalende, fuldgyldige medlemmer - B er potentielle medlemmer. Ideen er, at de potentielle medlemmer skal have tilsendt foreningens program på mail, så de kan "prøve" at være med til et arrangement, snuse til medlemsskaren og forhåbentlig få lyst til at melde sig ind. Bestyrelsen gav hinanden håndslag på at tænke i B-medlemmer og sende navne + mailadresser til sekretæren.

3)   Program 2012: Adskillige emner blev drøftet - den forkromede idé, en serie om "Store Esbjergensere" trak adskillige emner: Henning Kruse; Kurt Skov; Peter Villemoes; Dam Jensen; familien bag McArtney - og, først for blev valgt Henning Kruse.
Desuden var der emner som Johnny Søtrup - hvad vil han med sine fire sidste år; formand for etisk råd Jacob Birkler koblet med Øjvind Hesselager, redaktør af Journalisten  og søn af fortidig Vestkysten-tegner Hakon Hesselager om fremtidens journalist; Morten Høyer, sad som helt ung i Esbjerg byråd for ti år siden og er i dag særlig rådgiver for Karen Hækkerup - og Steen Christensen særlig rådgiver for Bjarne Corydon - i connection med selvsamme Corydon.

Valget faldt på et program af følgende tilsnit:
A)   I marst-april: Chapter 1 i store Esbjergensere - Henning Kruse historisk og fremtidsvisioner - møde ved Esvagt, tur på skib i havn - og efterfølgende aften hos Kruse i domicilet på strandvejen. Videre detaljeplanlægning ved Bo og Lene.
B)   I maj: Jørgen Jensen, afgående formand - og ny formand for EfB - med rundvisning på Blue Water Arena og snak om fodboldholdet og byen og hvorfor fodbold betyder så meget osv. Videre planlægning ved Bo og Anne.
C)   I august: Made in Esbjerg - fremtidens band og mad og møde med repræsentant for ungdomshuset Konfus og Jan Mols. Måske - videre planlægning: Lene og Bo
D)   I september: Hjerting by heart - lidt rundvisning på strandpromenade og i kirke osv ved byvandrer og medlem Tove Bak + hygge i haven og på stranden, for medlemmer med ægtefæller og lign. og børn. Videre planlægning: Lars og Yvonn
E)   I januar 2013: vinterfest. Køkkenchef Preben Madsen  fra Sønderskov Slot  kommer og laver maden ved EJK's  generalforsamling (lørdag d. 26. januar 2013 i synagogen i Nørrebrogade).

Bestyrelsen har givet hinanden håndslag på at deadline for program er 8. marts - helst med faste datoer - så kan komme ud med opkrævning af kontingent 9.3.

Desuden er aftalt to bestyrelsesmøder i 12: i april-maj og november-decemberTilbage til indhold