Besøg hos Kruse - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

Besøg hos Kruse

Arrangementer > 2012

Medlemsstorm på klubbens besøg hos Mr. Offshore

Henning G. Kruse er en spændende mand. Mødet med ham, hans skib og hans hus fik  rigtig mange  medlemmer til at påmønstre Journalistklubbens arrangement.

Adskillige gik sikkert hjem fra Esbjerg Journalistklubs velbesøgte arrangement mandag 18. juni med lyst til at investere 34.000 kroner.
Det var nemlig den sum, som Henning G. Kruse, Kent Kirk og Ole Andersen hver især investerede, da de i 1981 stiftede Esvagt, som siden har lagt overskud på overskud - eksempelvis 74 millioner kroner i 2010.
Henning Georg Kruse tog imod om bord på orangerøde Esvagt-Beta, hvor de 26 deltagere fra Journalistklubben fik en første briefing om vagt- og serviceskibene, mens kokken skramlede i det store rustfri køkken, der nemt kan forsyne et par snese trætte Esvagt-folk med god mad, når de efter en 14-dages vagt bliver samlet op fra de fastliggende vagtskibe ude på fem-seks destinationer og sejlet hjem.
Herfra gik turen til Sædding Strandvej 18 , hvor Henning G. Kruse gæstfrit viste rundt i sit markante og elegante hus og bød på lige så elegante tapas, før han gav sine bud på Esbjergs udfordringer og muligheder på offshoreområdet i fremtiden. Og det inkluderer for Henning G. Kruse ikke et valg mellem olie, gas eller vindkraft, men udnyttelse af det hele - og helst i så tæt samarbejde, at ingen i ud- eller indland kommer i tvivl om, at Esbjerg er energibyen i Danmark.
Esvagt er naturligvis ikke det eneste selskab, som Henning G. Kruse har stiftet eller været involveret sig i; vi minder blot om værftet Esbjerg Oilfield Services, som Kruse solgte i 2006.
Hvad laver du nu, ville én gerne vide, og aftenens vært broderede lidt over, at han nys er fyldt 72 år, gerne vil holde sig i form, har fået sit hverv som finsk konsul forlænget og holder meget af at rejse - han var lige kommet hjem fra en vandretur i Perus højder med et forfriskende skud nye røde blodlegemer, og sætter også pris på at tage børn og små børnebørn med på barfodsafslapning i Thailand.
- Og så vil jeg da også godt tjene lidt penge, indrømmede iværksætteren, som blandt andet er med i West Coast Real Estate, hvor han sammen med Johan Hoffmann, Erik Bank Lauridsen, Erik Kristensen og Jesper Kristensen ejer ejendomme for rundt regnet en halv milliard kroner.
Det fremgik ikke umiddelbart, om man kunne købe sig ind for 34.000 kroner…Tilbage til indhold