6. februar 2010 - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

6. februar 2010

Referater > 2010 > Generalforsamling

Sparefesten i Synagogen var rig på oplevelser

På forhånd var der dømt krise, da kun 25 havde meldt sig til journalistklubbens vinterfest i Synagogen i Nørrebrogade. Det endte med, at generalforsamling og fest blev en succes med den rette blanding af livlig debat, kaos og løssluppenhed.

Det demokratiske kaos opstod, da generalforsamlingen med den ellers udmærkede dirigent, Erik Haldan, i spidsen af bar begejstring over, at Lars Stokbro i det yderste øjeblik sagde ja til at afløse kassereren gennem 12 år, Per Guldberg Klausen, glemte at vælge endnu et nyt bestyrelsesmedlem. Miseren blev opdaget over en sejrsøl inden festen, og i hast blev forsamlingen genindkaldt og valgte Tove Bak som det tredje nye bestyrelsesmedlem. I forvejen var Lene Weber og Kurt Henriksen blevet valgt som afløsere for Mai Møller Christensen og Holger Bundgaard.

I fjor kom vi på grund af en forveksling til at bestille festmaden hos den forkerte Thomas, og heller ikke i år slap vi for navnekaos omkring maden. I stedet for José fra Asturien kom José fra Cuba, men det var ikke at smage. Han trakterede med velsmagende tapas og mættende paella med meget godt fra havet.

José gav den senere som overdommer i en sangkonkurrence, hvor han dog forsømte at påskønne, at bord 1 med den spanske version af "Rør ved mig" havde klart det sværeste udgangspunkt. Den samlede sejr i konkurrencerne, der blev styret af den nye kasserer, Lars Stokbro assisteret af den yndige Mai - begge i overdådig form - gik til et brovtende bord 2.

I jagten på omkostninger havde bestyrelsen ellers sparet både underholdning og musik væk, og det sidste fik festaben Jesper Nørgaard på banen. Han trængte arrangørerne så meget i defensiven, at de stillede med et pc-styret anlæg med over 3.000 musiknumre leveret af Mais plejebror, Tom, og en kammerat. Familiepræget blev understreget af, at Mais mor, Elsebeth, kæmpede med servering og oprydning og ikke lod sig jage hjem, før hun kunne melde færdigt arbejde ud på de små timer.

Søndagens oprydning blev således til en formssag, inden Holger Bundgaard kunne pakke klubbens kukur ned i lægetasken, og vi skiltes efter en times let arbejde. Vi er klar igen næste år.

Foto: Holger Bundgaard

Tilbage til indhold