Spinatfuglen - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

Spinatfuglen

Referater > 2013 > Generalforsamling

SPINATFUGLEN 2012

Og nu mine damer og herrer. Nu er højdepunktet i formandsåret kommet. Tiden for uddelingen af Årets Spinatfugl finder sted.
Det hedder at …" Formanden kan give Spinatfuglen til et medlem, der har gjort sig særligt bemærket set med formandens øjne".
På overfladen lyder det jo som en dejlig bred formåls-formulering. Men omvendt betyder formuleringen,  jo osse, at det kan være svært at fokusere og stille skarpt .


For når jeg tænker tilbage på de mange særlige særlinge, jeg har bemærket siden jeg kom ind i klubben i 1986-87 , så er der ikke så få mulige prismodtagere. For en pris, det ER Spinatfuglen. Han pynter på enhver kaninhylde.
Men når jeg kigger ned over listen af tidligere modtagere så er rigtig mange af de bemærkelsesværdige særlinge, enspændere, og excentrikere – de er blevet opdaget.


Pressefolk som Peter Bjerg Poulsen, Tonny Rask , Egon Hansen , Haldan, Bent Elm, Terkel Ærø, Holger Bundgaard, Mai…
for bare at nævne nogle fra spinatbeddet.

Og så er det det slår mig. At hvis jeg lukker øjnene. Ja, så ved jeg godt hvordan Spinatfuglen ser ud.           Den ligner salig Ganzels udskårne billede.


Men hvordan ser Esbjerg Journalistklub ud ?


– Hvad har jeg ALDRIG glemt – fra min første fest i firserne og helt indtil jeg 25 år senere fik den helt og aldeles uventede og ærefulde opfordring til at stille op som formand for klubben.


Så er der slet, slet ingen tvivl om, hvordan Esbjerg Journalistklub ser ud ……..

Må jeg bede Frede Madsen komme herop og modtage Årets Spinatfugl 2012


Foto: Holger Bundgaard

Tilbage til indhold