Historisk arrangementsoversigt - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

Historisk arrangementsoversigt

Arrangementer > 2011

Historisk arrangementsoversigt Esbjerg Journalist Klub 2005-2011

2005:

Forår:

5. marts - Helle for Thorning-Schmidt. Vi møder dansk politiks hotteste navn få dage før opgøret om formandsposten med Frank Jensen. Ni deltagere.

Duel på musikviden med Kolding Journalistklub. En deltager.


Efterår:

Manden bag Vestfrosts forvandling. Vestfrosts topchef Torben Sørensen gennemgår en af Esbjergs store industrivirksomheders barske tilpasning til globaliseringen ved et alkoholfrit arrangement. 12 deltagere.

Pubcrawl 2. Bjelke fortsætter sin vidende og underholdende rundgang gennem Esbjergs værtshuskvarterer, og vi slutter med middag på Hotel Ansgar. 23 deltagere.


2006:


Forår:

30. marts - Rundt om fisken i Esbjerg. Besøg på Esbjerg Havne-Service, supertrawleren Orkana og efterfølgende debat med fiskeriforeningsformand Jesper Juul Larsen over maden bestående af skidtfisk, troldkrabber, brisling og skolæst. Ni deltagere.

6. april - Mommes Musikverden: Rektor Axel Momme fortæller veloplagt om musikkonservatoriet som en kulturel spydspids i byen og viser rundt i et underskønne elværk. Syv deltagere.


Efterår:

12. august - Åbning af Fanø Bryghus. Som VIP-gæster bliver vi modtaget af formanden og brygmesteren og vist rundt en time før, fannikerne vælter ind til den officielle åbning. 10 deltagere.

30. august - Clement Direkte. Et ekstratilbud til medlemmerne, da vi kobler os på et arrangement af Esbjerg Erhvervskvinder. Forinden har vi tv-værten for os selv i halvanden time. Deltagerantal ukendt.

6. oktober - Pubcrawl 3 - nu i bus: Selv uden Bjelke lykkes at få en fornøjelig aften ud af det, da vi fordyber os i Brammings og Ribes restaurationsliv og slutter af på Stenbohus. 12 deltagere.


2007:


Forår:

28. marts - Mød manden bag bogen om Tøndersagen: Journalist Claus Jessen er først med en bog om Tøndersagen og beretter åbent og veloplagt. 17 deltagere.

25. april - Besøg den Den Rosendahlske Bibelsamling: 82-årige Paul Rosendahl fører os ind i en fascinerende verden, og foruden det allerhelligste ser vi det moderne trykkeri. Otte deltagere på en Champions League-aften.

Efterår:

1. november - 90 års jubilæum: Underholdende byvandring med masser af anekdoter fortalt af Bjelke, Kjeld Valsgaard og Frode Kristoffersen, fin jubilæmusstemning ved moseanden på Park Hotel. 29 deltagere.


2008:


Forår:

12. marts - Mød Mikael Kamber til en mediesnak. Oplæg og debat om borgerjournalistik og meget andet i samarbejde med Vestkystens Seniorklub.

EUC-Vest - Kan journalister lave mad? Vi går køkkenvejen på EUC-Vest ved et lærerigt og muntert arrangement. 14 deltagere.

7. maj - Vil du skyde - og hvem vil du skyde? Skarpskydning med politidirektør Jørgen Meyer og Rigspolitiets skydesimulator. 12 deltagere.

Efterår:

Ingen arrangementer


2009:


Forår

19. marts - Premiere på Faglig Café: Journalist Claes Holzmann Senger fortæller med udgangspunkt i dækningen af Tøndersagen, hvordan han og kolleger skaffer sig luft til at grave og dække større sager. 15 deltagere.

29. april - En havn fuld af energi: Havnedirektør Ole Ingrisch viser på en rundtur med minibus rundt på en havn, hvor vindmølleeksport og -projekter fylder stadig mere. Efter besøg hos Blue Water er der debat og sandwiches. 14 deltagere.

27. maj - Alene i provinsen. Selv om vi er forvist til et mødelokale i stedet for Underground, og Hotel Britannia ikke kan huske vores ølrabat, leverer Claus Jessen, Ekstra Bladet, og Kurt Henriksen, Børsen, varen i en spændende debat. 14 deltagere.

18. juni - Esbjerg Kunstmuseum: Er du for provinsiel til kunsten? Kunstens skrappe damer, Inge Merete Kjeldgaard og Christiane M. Finsen, viste rundt i de aktuelle udstillinger og skyder med skarpt mod mediers kunstdækning. Otte deltagere.


Efterår:

11. november - Søtrup versus Snedker. Blot seks dage før kommunalvalget møder vi to veloplagte og diskussionslystne borgmesterkandidater, Johnny Søtrup og John Snedker, til en snak om valg og medier. 13 deltagere.  


2010:


Forår:
16. marts - Vi kobler os på et arrangement med en af journalistikkens gamle hanelefanter, Hans Engell, der på Esbjerg Højskole giver sin skarpe analyse af Esbjerg-områdets manglende evne til at markere sig over for magt og medier. Ni deltagere.

14. april - TV2-reporteren og forfatteren Karsten Lund giver os ved et hulemøde på Underground et indblik i sit univers, hvor billeder taler bedre end ord, og hvor bogen om grønthandlerdatteren fra Esbjerg, som blev folketingsmedlem, indgår. Otte deltagere.

12. juni - den næsten uopslidelige klassiker, pubcrawl, er nået til Fanø, hvor Poul Bjelke Laursen guider os rundt til genåbning af Nanas Stue, stemningsfulde Kellers Hotel og slutter blandt fortælleglade søfolk på Hjørnekroen i Nordby. 11 deltagere.


Efterår:
4. september - vi markerer Ribes 1300 år med et besøg på den årlige vinfestival, men må aflyse det officielle program på grund af to sene afbud. Fem medlemmer drager ufortrødent af sted og oplever fra et selvbestaltet medieområde i gågaden Bo Bechsgaards direkte radio.  

3. december - måske grundlægger vi en tradition ved at mødes til uformel julehygge på Underground, som vi har for selv med gløgg, fadøl og kammeratligt samvær, indtil det vælter ind med tilhørere til fyraftensjazz, og vi mænger os. 11 deltagere, inklusive Filippa på to år.

Tilbage til indhold