Bogudgivelse - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

Bogudgivelse

Arrangementer > 2014
Hyggelig, sjov og inspirerende aften

Ole Bruun, sportsjournalist på JydskeVestkysten, er udkommet med bogen ”Spillet om spilleren”, og torsdag aften var han sat stævne af Journalistklubben i Esbjerg, og DR-sportskollegaen Thomas Vestergaard som begavet udspørger
.
Temaet var bogen i sig selv, processen og spørgsmålet hvorfor overhovedet skrive en bog? Det hele foregik i Varmings Boghandel på Jørgen Pedersens Vej i Esbjerg, der også forhandler bogen, og 15 medlemmer af journalistklubben var mødt op for at høre mere.

Og de fik mere at høre, for Ole Bruun fortalte åbenhjertigt om bogdrømmen, der oprindelig blev lagt i ham af hans far, og dermed er han selv lidt i samme båd som Nicklas, fodbolddrengen i bogen, som spillet drejer sig om. En dreng, der bliver pacet af sin far, og som kommer i kløerne på diverse agenter og hvirvlet ind i det spil af kræfter, der ifølge Ole Bruun absolut ikke nødvendigvis har til formål at fremme fodboldspillet eller fodboldspilleren.

Tilhørerne fik, ud over faderens gamle ord til sin søn om at han da også burde kunne skrive en bog, også den forklaring på Ole Bruuns bogdebut, at han som sportsjournalist er blevet mere og mere frustreret over journalistikkens udvikling. I en medieverden fyldt med hurtige nyheder har moralen udvasket sig fra at historierne skal være sande, til at de skal være nogenlunde rigtige. Så flere og flere historier bliver bragt til torvs og videreformidlet i karussellen af øvrige medier, på baggrund af rygter. Eller, som Ole Bruun ser det, på baggrund af yderst strategiske agenters interesser.

Ole Bruun har såmænd selv lavet en anlyse for 7-8 år siden om striben af hurtige nyheder når transfervinduet er åbent, om hvilke spillere, der er på vej hvorhen. Og nåede frem til, at cirka én ud af syv historier, siden holdt vand.
Dermed blev aftenen en yderst interessant indføring ikke bare i Ole Bruuns nye bog og skriveprocessen bag, men også i sportsjournalistikkens verden.

Samtidig kunne deltagerne gå fra aftenen med en cliffhanger, for Ole Bruun afslørede, at han har fået blod på tanden og vil skrive en bog mere. Ikke en opfølger til ”Spillet om spilleren”, og heller ikke et ord om, hvad han så vil skrive om. Men, de første tre sætninger er sat på papir, og så må vi jo holde vejret i spænding så længe.

Asger Varming, indehaver af Varmings Boghandel, deltog selv i aftenen, hvor formand Bo Bechsgaard serverede Stadionplatter: pølser med brød og Cocio i pausen. Så det blev på alle måder autentisk og en aften, der løftede udsynet og gav indblik i det store arbejde med at skrive en bog. Et arbejde, der i Ole Bruuns tilfælde ikke bare kostede stribevis af afslag og nedture, men som også betød en omskrivning og nedskrivning fra oprindelig 600 sider til bogens trykte 384 sider.
Tilbage til indhold