Spinatfuglen - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

Spinatfuglen

Referater > 2011 > Generalforsamling

Spinatfuglen 2010

Spinatfuglen er indstiftet af afdøde redaktør Egon Hansen og gives til en, der har gjort sig særligt bemærket i det år, der er gået. Denne gang er der tale om en person, der har gjort sig fortjent til æren over en årrække. Ikke for sin indsats for journalistklubben, for han har ikke været medlem i mange år.

Det har ikke forhindret ham i uegennyttigt at stille sig til rådighed for en perlerække af arrangementer, en stribe af succeser, hvor han har forenet flere af sine lidenskaber, især byens historie og værtshuse. Når vi har været i en af de utallige kriser, hvor vi ikke har kunnet få medlemmerne til at forstå, hvor geniale vores arrangementer er, har vi tyet til et virksomt middel: En pubcrawl.

Bortset fra ved en enkelt lejlighed, hvor vi vovede os til Bramming og Ribe på egen hånd, har den kyndige guide været den samme, nemlig årets modtager af spinatfuglen, Poul Bjelke Laursen. En særling, en enspænder på autistniveau, en original iblandt os, som har beriget journaliststanden i byen med sin aparte personlighed, sin selvoplevede viden om værtshusmiljøet og sin fortælleglæde.

Bjelke kan desværre ikke være her i aften, fordi han lige har været syg og døjer med følgerne af et styrt i vintervejret, men nu kan vi ikke komme uden om ham længere med årets spinatfugl. Den vil blive overrakt, så snart det lader sig gøre, i hans beskyttede bolig i Sjelborg.
Tilbage til indhold