Tall Ship Race - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

Tall Ship Race

Arrangementer > 2014

Fotos: Esbjerg Kommune/Niels Husted/Torben Meyer

Et helt igennem fantastisk arrangement

Journalistklubbens arrangement i forbindelse med Tall Ships Races 2014 fredag var uovertruffent det mest fantastiske arrangement i klubben til dato.
Programmet, som egenhændigt var lagt af formand Bo Bechsgaard, blev åbenbaret i bidder. Kun anede alle fra start, at der var mere i godteposen, for tidsstyringen var endda mere stram end vanligt.

17 medlemmer af klubben mødte op til indskrivning i Blue Water Shippings reception, hvor programmet lagde ud med en halv times fortælling om forberedelserne ved Villy Grøn, der er tovholder på det enorme race i Esbjerg. Herefter var der visit i pressecentret – og så ellers ud på kajen, hvor første møde blev med tre unge musikere, herunder Bo Bechsgaards søn, der har været med på en del af sejladsen, som del af et kulturelt indspark.
Vi blev vist om bord på et af de stolte, norske skibe og fik fortalt af skibets danske hovmester, med en fortid på bla Georg Stage, og herefter stod formanden for Nationalpark Vadehavet, Bent Poulsen, og flere af staben i det store udstillingstelt om Nationalparken og Verdensarven klar.

Fra den introduktion var der gourmetspisning i teltet, hvor bla klubbens kendte kok, Preben Madsen, fra Sønderskov Slot, residerer. Og hvor menuen stod på alt godt fra Vadehavet. Helt fantastisk, og dermed troede alle, at nu var en mere end vellykket dag slut.

Men nej – for om ikke formanden havde fået arrangeret cruise på et af havnens redningsskibe, så alle mand kom udenfor havneindløbet for at se de store skibe komme ind. Vi fik blæst håret igennem, fik et uforglemmeligt billede af hele arrangementet og Esbjerg fra søside – og en enkelt deltager, fra DR København, fik også en kæmpeskylle, da kaptajnen på et mindre redningsskib, med navnet København, syntes det var sjovt.

Det var det også. Hold da op for en oplevelse!

Tilbage til indhold