Besøg på Esbjerg Kunstmuseum - Esbjerg Journalistklub

Gå til indhold

Besøg på Esbjerg Kunstmuseum

Arrangementer > 2009

Møde med kunstens skrappe damer

Otte nysgerrige medlemmer af Esbjerg Journalistklub mødte med militærisk præcision, og kunstens veloplagte skarpskytter, museumsdirektør Inge Merete Kjeldgaard og museumsinspektør Christiane M. Finsen, tog imod på Esbjerg Kunstmuseum.

Vi blev vist rundt i udstillingen med den amerikanske kunstner William Anastasi, der er blandt foregangsmændene inden for konceptkunsten og minimalismen og i årtier har udstillet på toneangivende museer som Guggenheim og Museum of Modern Art i New York. Hans eksperimenterende og grænsebrydende univers gjorde stort indtryk, og vore lærde ledsagere gjorde opmærksom på, at det er et personligt anliggende, om man kan lide kunsten. Men at Anastasi er en stor kunstner er hævet over enhver debat.

Efter en tur gennem kunstmuseets faste samling bød damerne på sandwiches, drikkevarer og oplæg til debat. De skød med skarpt mod især JydskeVestkystens kunstdækning, der er præget af systematisk dækning af amatørers terapeutiske øvelser med efterfølgende åbning af et galleri, hvor produktet på avisens lokalsider bliver kaldt kunst, og fravær når verdensnavne kommer forbi. Kun et par pensionerede JV-medarbejdere deltog i arrangementet og havde ingen mulighed for at forsvare bladets farver.

Esbjerg Kunstmuseum er af Kulturarvsstyrelsen fremhævet for sig forskningsprofil og er rost af kritikere for mod, fremsyn og købmandskab. Vi journalister gik berigede derfra denne juniaften.    

Tilbage til indhold